Прожектират на открито български филми в 11 столични квартала

15:50, 27 юли 19 / Култура 25 1373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И това лято ще има приближаване на ново българско игрално и документално кино до жителите на София. Фестивалът под открито небе "Блок Кино" отново ще доведе филмите до зрителите и зрителите до филмите, и то в столични междублокови пространства, в градски парк или училищен двор.

Независимият проект започна през 2015 г., а днес се разгръща в три панела - Блок А (за българско анимационно кино), Блок Д (българско документално кино) и основната програма - Блок Игрално Кино.

Началото е та 29 юли, за когато в кв. „Княжево“ (в двора на 26 СУ „Йордан Йовков“) се предвидени прожекции на „Посоки“ и „Гората на Димо“, а мобилното кино на открито ще продължи до 22 август.

Ще бъдат посетени локации и в кварталите „Света Троица“, „Младост“, „Хиподрума“, „Изток, „Люлин“, „Дружба“, „Сухата река“, „Надежда“, „Бояна“ и „Лагера“.

Сред игралните филми, включени в програмата, са „Ага“ с десетки фестивални награди, филмът с участието на Руши Видинлиев по едноименния разказ на Мирослав Пенков „Снимка с Юки“, „Вездесъщият“, „Каръци“.

Сред списъка на документалните заглавия са „Формулата на Тео“, „Манчестър Юнайтед от Свищов“, „Коридор №8“, „Последната линейка на София“ и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама