Собственикът на „ТАД Груп“: Работим за сигурността на държавата, а не против нея

16:59, 25 юли 19 25 1388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Надявам се на подкрепа както от обществото, така и от държавата – ние искаме да работим в полза на държавата, а не против нея. Това заяви собственикът на фирмата за киберсигурност „ТАД Груп“ Иван Тодоров, който днес се сдоби с обвинение в тероризъм и международна заповед за арест заради кибератаката срещу НАП.

,,Вече 3-4 години се опитваме да подобрим сигурността и на частни, и на държавни институции", подчерта той, като призна, че е изненадан от обвинението и е научил за него от медиите.

Откриха над 500 хил. е-мейли с пароли в компютрите на фирмата, хакнала НАП

„Спазвали сме всички правила за съхранение на лични данни, и до ден-днешен ги спазваме“, категоричен беше бизнесменът пред bTV.

Той отрече да е подбуждал сочения от прокуратурата за извършител на хакерската атака Кристиян Бойков, но и посочи, че фирмата няма система за контрол над онлайн активността на служителите: „Не сме пъдари на нашите служители, имаме политики, които те трябва да спазват и вярваме, че го правят“.

Парламентът създаде временна комисия за атаката срещу НАП

Тодоров е в Канада, по думите му – на среща на веригата ресторанти, които управлява в България: „Тази среща е ежегодна и подлежа на глоба от 5000 долара, ако не присъствам. Билетите ми са купени преди два месеца и мога да го удостоверя“.

Собственикът на „ТАД Груп“ заяви, че се прибира през следващата седмица и планира веднага да се яви пред властите, за да помогне на разследването и да разбере в какво е обвинен.

Голяма е вероятността да бъде арестуван още на летището. „Наясно съм, нямам от какво да се страхувам“, категоричен беше бизнесменът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама