Мая Манолова: Някой много се притеснява от моята кандидатура за кмет на София

09:03, 26 юли 19 / Политика 25 1201 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ясно е, че някой много се притеснява от моята кандидатура за кмет на София. Това каза омбудсманът на Република България в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Управляващите полагат усилия да ме амбицират, да ме ядосат, да ме сплашат“, заяви Манолова. Тя каза още, че отношението на управляващите към каузите и не е положително. „Вече 6 месеца отлежава Закона за ограничаване на правомощията на банките. Вчера отново беше направен опит граждани да бъдат противопоставени на други граждани“, поясни тя. Манолова уточни, че се опитват да я сплашат и чрез медиите. „Чрез мръсните атаки в медиите близко до властта опитват се да ме заплашат, да ме накарат да не се кандидатирам“, обясни Манолова и допълни,че това е, за да не се кандидатира за кмет на столицата. Омбудсманът припомни как е избрана за тази позиция.

„За мен гласуваха 129 народни представители. Гласуването беше тайно и официалната позиция на ПП на ГЕРБ беше против моята кандидатура“, коментира тя. Манолова заяви, че тогава е имала среща с ГЕРБ и те са били ясни, че няма да е подкрепят. „Ако някаква част от депутатите от ГЕРБ са ме подкрепили, това е тяхно право, а г-н Цветанов беше публикувал, че е гласувал за моя конкурент“, добави тя.

Йорданка Фандъкова не е решила дали ще участва в местните избори

По думите и са я подкрепили всички парламентарни групи без ПГ на ГЕРБ. А относно кандидатурата за кмет на столицата „Решението ще бъде мое. Опитите да бъда сплашена няма да успеят“.

„Това, което ще подкрепи моето окончателно решение, ще бъде интересът на гражданите“, категорична е Манолова.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама