Майстор взе парите и остави недовършен вход

09:51, 26 юли 19 25 1321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичани издирват майстор, на когото платили, за да им боядиса входа, но той изчезнал, без да свърши договореното.

Жители на блок в квартал „Дружба” плащат на майстора 2 305 лв. Избират го от интернет платформа, тъй като той им предлага оферта с най-ниската цена.

Домоуправителят Соня Иванова обясни пред bTV, че майсторът е дал отстъпка за материалите и са сключили договор за 4 610 лв. Плащат половината предварително.  Вместо да започнат с ремонта обаче, майсторите започнали с оправданията.

Ремонтът все пак започнал през юни и трябвало да приключи за 10 дни. Близо 2 месеца по-късно едва 4 от 9-етажната сграда са частично реновирани. Потърпевшите сравняват казуса си с ало-измамите.

В опит да намерят майсторите, подават жалба в полицията. Органите на реда им обяснили, че договор може да се прекрати само по съдебен път.

Оказва се, че избраната от тях интернет платформа, не носи отговорност нито за потребителите – нито за качеството на услугата. Тя само свързва клиента с изпълнителя. Асоциацията Активни потребители често се сблъскват с подобни казуси.

Съветът на специалистите е да проверяваме внимателно с кого сключваме договор и да търсим правата си.

Майсторът Николай Цветков отказа да се срещне с екипа на медията. Според адвоката му, договорът е прекратен едностранно от домоуправителя – по телефона.

Според адвокати му – не майсторите трябва да връщат пари, а хората дължат на тях. Причината – неустойка по договор, вложеният труд на майсторите и материалите. Ако не са съгласни могат да оспорват, но отново в съда.

Полицията все още проверяват случая, а подведените съкооператори са готови да защитят правата си в съда.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама