Спасители евакуираха 700 пътници от влак, блокиран от наводнения в Индия

17:54, 27 юли 19 / Свят 25 1073 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тъмни облаци над  Бопал, Индия.
Тъмни облаци над Бопал, Индия.

Хеликоптери на въоръжените сили и спасителни лодки участваха в евакуацията на 700 пътници от влак, блокиран от снощи от наводненията недалече от индийския град Мумбай, предадоха световните агенции.

В изявление службата за реакция при бедствия в щата Махаращра съобщи, че влакът "Махалаксми експрес" тръгнал вчера вечерта от Мумбай за Колхапур, на 350 км в южна посока. Той изминал едва 60 км, когато се оказал блокиран от наводнение в резултат на разлив на река, причинен от мусонните дъждове, отбелязва Франс прес и ДПА, цитирани от БТА.

Индийският министър на вътрешните работи Амит Шах съобщи в Туитър, че всички пътници от влака са били евакуирани успешно, отбелязва Асошиейтед прес.

Сред пътниците имало девет бременни жени. Операцията е продължила няколко часа. Осигурени са били линейки и най-малко 37 лекари. Над 280 души са загинали при наводнения и други инциденти, причинени от мусоните, в Индия през юли.

Най-малко 114 души са загинали в резултат на силни наводнения от 10 юли насам в Бангладеш, съобщи местният в. "Дака трибюн", цитиран от ТАСС.

По данни на медици и спасители няколкостотин хиляди души в страната са били принудени на напуснат домовете си, а равнището на водата в реките продължава да се повишава. Около 15 000 души са се заразили с инфекциозни болести от водата или са получили различни по тежест наранявания от началото на наводненията досега.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама