Над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност

06:45, 29 юли 19 25 945 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хора се наслаждават на слънцето и морето в Антиб, Франция.

Днес главно над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Очакват се градушки. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Източна България ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, но само на отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен, и с него ще прониква хладен въздух. Температурите ще се понижат, но все още в Горнотракийската низина и в крайните югозападни райони ще е горещо.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат в широк интервал от 26-27° в Северозападна България и по високите полета до 34-36° на места в Югоизточна България.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, който до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 28-30°. Температурата на морската вода е 26-27°.

Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде предимно умерен, по върховете временно и силен. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама