Над 5 000 подписа са събрани в подкрепа на Бойко Атанасов за кандидат за главен прокурор

09:48, 29 юли 19 25 1038 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес е последният ден, в който приключват номинациите за главен прокурор. Номиниран досега е само заместник главният прокурор Иван Гешев, избран от цялата прокурорска квота във ВСС. Единствената останала възможност е правосъдният министър да излъчи номинация, съобщава bTV.

Данаил Кирилов обяви преди дни, че е проучил професионалните качества на Атанасов и не би подкрепил неговата кандидатура. Ако обаче той получи широка подкрепа, включително и тази на президента, той ще вземе предвид това до края на процедурата.

Изтича крайният срок за номинации за нов главен прокурор

„Миналата година бях атестиран от прокурорската колегия на ВСС с най-високата професионална оценка за много добро изпълнение на служебните изпълнения. Най-вероятно министър Кирилов е проверил нещо друго", коментира Бойко Атанасов. Той благодари на гражданите за тази номинация и оказаната подкрепа.

Следовател Атанасов допусна, че ще се появи и друга кандидатура за главен прокурор, защото обществото не е готово да приема наложена една единствена кандидатура, без да има избор.

Протест и контрапротест пред ВСС заради избора за главен прокурор

„Работата на Специализираната прокуратура и ресорът, който Иван Гешев оглавява, разследва корупция и организирана престъпност. Отсъствието на присъди води до това да се създава впечатление, че тези органи не работят. Номадството на едни магистрати от орган в орган в последните 10 години не създава впечатление за тяхната успешност”, заяви Бойко Атанасов.

Той е на мнение, че съдебната реформа е централизирана и изцяло подчинена на един човек. По думите му „срастването между властите” не трябва да съществува, а да има разделение на властта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама