Скандал се разрази в Италия след ареста на американци, заподозрени в убийството на полицай

10:13, 29 юли 19 / Свят 25 1255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италианската полиция разследва теч на снимка, на която се вижда, че американският младеж, заподозрян за убийство на полицай в Рим, е с превръзка на очите, предаде Би Би Си, цитирана от БНР.

Снимката на предполагаемия убиец Гейбриъл Крисчън Натал-Хьорт (18 г.) бе публикувана от италиански медии вчера.

Натал-Хьорт и приятелят му – Финеган Лий Елдър (19 г.) бяха задържани в петък по подозрение в убийството на полицая Марио Черчело Рега (35 г.). Той бе намушкан с 8 пъти с нож в кв. „Прати“ на италианската столица.

Полицаят е бил намушкан с нож в центъра на Рим само седмици след връщането си от меден месец. Той бил на мястото по сигнал за грабеж. Младите американци били в района, за да си купят наркотици. Смята се, че те откраднали раницата на наркодилър, който им продал фалшива дрога. Предложили му да я върнат, ако им плати 100 долара. Докато чакали, били доближени от Рега и негов колега, след като полицията получила сигнал за размяната. В неделя Рега беше погребан в Рим.

Полицията вече обяви, че двамата – студенти от Сан Франциско, са „признали вината си“.

Снимката е направена след ареста им. Тя е публикувана от италианския в. „Кориере дела Сера“, чиято статия по темата сравнява третирането на американците с това на затворниците в американската база „Гуантанамо“ в Куба.

„Карабинерите“ - италианската военна полиция, се опита да се дистанцират от фотографията и започнаха разследване, определяйки случилото се като „неприемлив епизод“.

Местни политици и правозащитници изразиха безпокойство от снимката, но италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини е на друго мнение.

„Припомням на тези, които се оплакват от превръзката на очите на арестант, че единствената жертва, която трябва да оплакват, е полицаят, който загина, докато изпълняваше дълга си – убит от хора, които, ако са виновни, трябва да прекарат живота си в затвора“, написа в Туитър Салвини, който е лидер на крайнодясната партия „Лига“. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама