Румен Радев: България активно подкрепя инициативата „Един пояс, един път“

14:00, 29 юли 19 / Политика 25 997 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"България активно подкрепя инициативата „Един пояс, един път“ и платформата „17 + 1“ за сътрудничество между Китай и държавите от Централна и Източна Европа", каза президентът Румен Радев по време на среща с представители на водещи китайски компании, участващи в изпълнението на международни стратегически проекти в рамките на инициативата "Един пояс,един път".

Държавният глава добави, че не е случайност, че в България се открива глобалният център за партньорство по инициативата. „Ние отчитаме, че най-важният фактор за развитие на тези инициативи е транспортната свързаност между Китай и Европа", добави Радев, цитиран от Агенция "Фокус".

„Географското и стратегическо положение на България определя най-краткият и изгоден път в тази транспортна свързаност. Убеден съм, че със съвместни усилия може да развием тази необходимост за инициативите инфраструктура в България по възможно най-бързия и добър начин в съответствие с принципите и правилата на ЕС", добави още Румен Радев.

Президентът изрази готовност да изслуша инвестиционните намерения и планове: „Надявам се на конструктивна работа с българското правителство“, каза още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама