Възстановена е продажбата на месечни винетки за товарни автомобили

10:16, 30 юли 19 25 978 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възстановена е продажбата на месечни електронни винетки за пътни превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 тона, съобщиха от АПИ.

Услугата е достъпна в познатите канали за покупка на електронни винетки – сайта www.bgtoll.bg, мобилното приложение, терминалите за самотаксуване и на касите на областните пътни управления.

АПИ: Ще има затруднения при закупуването на електронни винетки

Продажбата на месечни винетки за тежкотоварни автомобили беше прекъсната на 17 юли 2019 г. съгласно разпоредбите на действащия към момента Закон за пътищата. В бр. 60 на „Държавен вестник“ от 30 юли 2019 г. Бяха обнародвани и влизат в сила промените в Закона за пътищата, с които търговската експлоатация на системата за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние – тол, се отлага за не по-късно от 1 март 2020 г. И съответно се възстановяват месечните винетки за товарните превозни средства.

Окончателно: Отлагат старта на тол системата за март 2020 година

До въвеждането на тол системата тежкотоварните автомобили ще ползват републиканската пътна мрежа със заплащане на винетка – месечна, седмична или дневна.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама