Караянчева: България и Кипър можем да предлагаме съвместен туристически продукт на трети страни

11:18, 30 юли 19 / Политика 25 1306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С полагане на венец пред паметника на Незнайния воин започна официалното посещение на председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис у нас.

Премиерът Бойко Борисов: Кипър е важен търговско-икономически партньор на България

Силурис е начело на парламентарна делегация, а визитата е по покана на председателя Народно събрание Цвета Караянчева. Гостът и Караянчева проведоха съвместни разговори, където бяха обсъдени възможностите за взаимно сътрудничество между България и Кипър в редица сектори. 

,,България и Кипър можем да предлагаме съвместен туристически продукт на трети страни. Това каза председателят на 44-ото Народно събрание по време на изявление след среща с председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис.

„Добре дошли в българския парламент“. С тези думи се обърна към своя гост председателят на парламента Цвета Караянчева.

„С председателя Силурис коментирахме добрите политически и парламентарни отношения, които имаме през годините. Благодарих му за това, че Кипър беше една от първите държави, която ратифицира договора за присъдеиняване на България в ЕС. Отбелязваме отличните отношения в областта на образованието и културата, на българската общност, която живее в Кипър и на кипърските студенти, които са в България като един мост между двете страни. За нас са много важни петте споразумения, които България и Кипър са подписали“, посочи Караянчева.

Тя изброи, че тези споразумения са в направления като туризъм, земеделие, енергетика и образование.

„Говорихме за активно парламентарно сътрудничество и за това, че можем още повече да го задълбочим. Говорихме за това, че парламентаристите от двата парламента са добри професионалисти и членуващи в различни комисии и можем да си бъдем полезни за обмен на различни политики. Не на последно място говорихме за сътрудничеството в областта на културата, образованието и най-вече на туризма“, допълни още председателят на парламента Цвета Караянчева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама