Продажбите на "Huawei" са нараснали въпреки включването в "черния списък" на САЩ

12:10, 30 юли 19 / Свят 25 1228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китайската компания "Huawei" обяви, че приходите ѝ през първите шест месеца са нараснали с 23,2% спрямо година по-рано, съобщи "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БНР.

Това сякаш е знак, че технологичният гигант изглежда е успял да ограничи негативното въздействие от включването му в т.нар. "черен списък" на САЩ, забраняващ на американските компании да доставят техни продукти на китайската компания.

"Huawei" съди търговското министерство на САЩ

"Huawei" заяви, че приходите през първото полугодие са нараснали до 401,3 млрд. китайски юана (около 58,3 млрд. щатски долара), отчитайки в същото време постоянен растеж в потребителския си бизнес, който включва главно смартфони, както и марж на печалбата от 8,7 на сто.

Трябва обаче да се има предвид, че китайският технологичен гигант прави публично достояние само данни, които той решава да предостави.

Huawei свива производството с 30 млрд. долара

Въпреки това днешните данни са първите, които показват финансовото здраве на "Huawei", откакто през май компанията беше добавена в "черния списък" на Министерството на търговията на САЩ. Списъкът изисква американски доставчици да кандидатстват за лицензи за продължаване на продажбата на американска технология на "Huawei", ограничавайки по този начин достъпа на китайската фирма до компоненти и софтуер, които са използвани в нейните популярни модели смартфони и в клетъчното ѝ оборудване.

"Нито производството, нито доставките не бяха прекъснати дори за един-единствен ден“, заявиха от "Huawei" на пресконференция в Шънджън.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама