Румен Радев се срещна с председателя на Камарата на представителите на Кипър Димитрис Силурис

19:30, 30 юли 19 / Политика 25 1343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Приятелството между българския и кипърския народ се основава на духовните и културни връзки, които развиваме от много години'', това каза президентът Румен Радев, който се срещна днес с председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата бяха единодушни, че българската общност в Кипър и многобройните студенти кипърски граждани, завършили своето висше образование в България, са живият мост между двете държави.

Президентът посочи, че Република Кипър е важен търговско-икономически партньор на страната ни и допълни, че стокообменът между двете държави расте.

Караянчева: България и Кипър можем да предлагаме съвместен туристически продукт на трети страни

Румен Радев и Димитрис Силурис обсъдиха и борбата с корупцията по високите етажи на властта.

По думите на президента това е „глобална болест, която се простира отвъд националните граници на всяка държава и изисква и международни усилия“.

Българският президент заяви необходимостта от повече мерки за по-голяма прозрачност на трансграничните финансови трансакции.

Димитрис Силурис отбеляза възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на туризма, земеделието, промишлеността и изкуственият интелект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама