Осъдиха на 6 години затвор лидер на култ, държал в плен 400 души

07:37, 31 юли 19 / Свят 25 1018 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на южнокорейска секта беше осъдена на 6 години затвор за държане в плен на около 400 свои последователи на Фиджи и подлагането им на насилие и варварски ритуали, се казва в съдебно изявление, цитирано от АФП.

Шин Ок-Джу, основател на църквата „Грейс Роуд“, убедила последователите си да се преместят във Фиджи през 2014 година, където тя им казала, че ще бъдат в безопасност от предстоящи бедствия, съобщи БГНЕС.

Но след като пристигнали на острова, паспортите им били отнети, а мнозина са пребити или подложени на брутални ритуали, чиято цел е да прогонят злите духове.

В понеделник южнокорейският съд призна Шин за виновна по множество криминални обвинения, включително насилие, насилие над деца и измами.

"Безпомощните жертви пострадаха от колективни побои и преживяха не само физически изтезания, но и силен страх и значителен психически шок", заяви съдът. "Тежкото наказание е неизбежно срещу незаконни действия, извършени в името на религията", се добавя в изявление на магистратите.

Някои последователи, които са успели да избягат, заявиха пред журналисти, че тези, които се опитвали да напуснат църквата, са били наказвани с тежки публични побои, известни като „земна прах".

Вдъхновените от християнството култове се множат в Южна Корея, където повече от една четвърт от населението са протестанти или католици.

Лидер на култ, който твърдеше, че е месията, беше осъден на 16 години затвор в апелативен съд през май за изнасилване на множество свои последователи. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама