СДС: Мая Манолова я очаква разочарование, ако се впусне в кметската надпревара за София

10:50, 31 юли 19 / Политика 25 1162 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Мая Манолова я очаква разочарование, ако се впусне в кметската надпревара за София'', каза пред Радио ''Фокус'' председателят на СДС-София и член на НИС на партията д-р Антон Койчев.

Мая Манолова: Решение да се кандидатирам или не за кмет на София ще взема аз

''Силните желания и заблудата на институционалния рейтинг, който е подвеждал много хора с далеч по-големи и ярко очертани политически кариери, и ги е водил към загуба, в случая ще се повтори подобна ситуация'', смята той.

''Това не е произволна прогноза, тя се базира на реално познаване на проблемите в града, които безспорно не са малко, но и реално познаване на това, което е свършено, плюс съпоставка на профила на двамата основни кандидати, които се очертават в изборите за столицата. Това, без разбира се все още настоящият кмет да е анонсирал официално своето участие. Неслучайно казва, че ще го направи през есента, но общо взето ГЕРБ биха загубили, ако не заложат на госпожа Фандъкова. Тя очевидно умее да печели доверие и се справя с управлението на града. Разбира се, че има кризи, има и неуспехи, има и неудачи, няма как да бъде иначе при един толкова мащабен процес, ангажиращ много, както различни по своята посока интереси, така и от всяка сфера на живот на гражданите'', обясни той.

Свиленски: Манолова е с най-много номинации в БСП за кандидат за кмет на София

Д-р Анто Койчев коментира още, че ако на местните избори се сблъскат идеи, а не само личности, би било полезно за всички местни общности. „Както обикновено обаче, това ще се изроди в компроматна война или в безпочвени нападки, тъй като аргументите на опозиционно настроените политически сили към момента не предполагат качествен, съдържателен дебат“, допълни той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама