Шестима от трафикантите на мигранти през Дунав остават в ареста, двама са под домашен арест

14:57, 31 юли 19 25 1238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният наказателен съд остави в ареста шестима от осемте задържани на 29 юли 2019 г. за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти и на жени с цел сексуална експлоатация, чийто участници са заподозрени и в извършването на серия палежи, съобщиха от прокуратурата.

Другите двама от групата (две жени) са с „домашен арест“, за да могат да гледат децата си.  

8 души са задържаните за трафик на мигранти през Дунава

Към наказателна отговорност за участие в групата са привлечени още две лица, които все още се издирват и предявяването на обвиненията им предстои.

Групата бе неутрализирана по време на „производствен“ банкет на видински остров на 29 юли при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ОДМВР-Видин. Действията на разследващите са по сигнал, че същия ден групата планира да прекара група мигранти в Румъния с моторна лодка през Дунав.

Разбита е престъпната група, поръчала палежа на граничното полицейско управление във Видин

Въпросните мигранти - трима мъже, три жени и три деца, бяха задържани на магистрала „Хемус“ в бус на път от София за Видин.

При задържането на участниците в групата е иззета лодката, собственост на ръководителя, с която деветимата е трябвало да бъдат преведени на румънския бряг. Тя е специално изпълнение с възможности да развива до 170 км/ч.

Ръководителят на групата е осъждан за убийство и е изтърпял 10-годишно наказание. Осъждани или с криминални регистрации са и повечето от участниците в групата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама