Водните пързалки могат да бъдат опасни

11:00, 01 авг 19 / Здраве 25 713 Topnovini
1

Спускането на водна пързалка в аквапарк през лятото и гмуркането в непознати води могат да доведат до сериозни последствия. Това предупреди гръбначният хирург Евън Дейвис от Университетската болница в Саутхемптън. Доктор Дейвис се обърна към хората, които отиват на почивка, за да им напомни да погледнат потенциалните рискове, защото „животът може да се промени за миг“.

"Момент на желана тръпка може да доведе до големи наранявания и парализа, които често не могат да бъдат обратими”, каза хирургът Евън Дейвис пред BBC, пише БГНЕС.

Наскоро той е оперирал пациент, който е счупил гръбнака си, гмуркайки се между скали в Хърватия. Друг мъж е прещипал прешлени на шията си на водна пързалка в Испания, а 23-годишният Дейвид Брифа е изгубил съзнание, след като се е ударил силно след спускане по водна пързалка в аквапарк "Акваландия" в Бенидорм на 8 юли. Той е тежко ранен при инцидента и може да остане парализиран завинаги.

„Това, което често изглежда като бърза и невинна тръпка, крие опасност за причиняване на значителни наранявания”, заяви хирургът.

Евън Дейвис споменава, че е важно хората да осъзнават опасностите от гмуркането във вода на места, които не познават. Да се предпазват, защото понякога никаква операция не може да възстанови щетите причинени в "момент на лудост".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани