Цвета Караянчева: Изминалият политически сезон беше динамичен

12:41, 02 авг 19 / Политика 25 1386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изминалият политически сезон беше динамичен. Това каза в интервю за „Фокус“ председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева по повод края на 7-ата сесия на парламента.

„Сезонът беше динамичен предвид, че по това време бяха и европейските избори. Когато има избори, политиците винаги се наострят повече срещу опонентите си. Видяхте, че самата предизборна кампания беше с много черен пиар, с много клевети. Това нямаше как да не повлияе на работата в парламента“, каза Караянчева.

Тя отчете, че в двата месеца преди ваканцията парламентът е приел важни законопроекти. По думите й те ще са полезни за българските граждани.

„Говоря за отлагането на машинното гласуване. Надявам се, че това ще се оцени от хората, защото беше едно разумно решение да не ползваме машини за местните избори. Другото важно решение беше за закупуването на самолетите F-16. Това са изключително модерни машини, които ще допринесат за оперативната съвместимост на България с военната техника на НАТО и за интегритета на Българската армия към войските на Алианса“, коментира Караянчева.

Председателят на парламента обърна внимание, че темата за партийната субсидия също е била част от дискусиите в този сезон.

„Все теми, които дават възможност за широк политически дебат в събранието. Сега предстоят два предизборни месеца и не ми се мисли какъв дебат ще се води в събранието. Знаете, че предизборно страстите изключително много се нажежават“, допълни още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама