Полицията арестува румънци, предлагали фалшиво злато в София

15:19, 02 авг 19 25 1534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 31 юли полицаи задържаха трима мъже, румънски раждани, за предлагане на фалшиви златни накити в района на главни пътни артерии в и около столицата, съобщават от СДВР.

В хода на разследването е установено, че тримата използвали заучена схема, а именно: Спирали с лек автомобил с чуждестранна регистрация, имитирайки авария, с отворен преден капак, в крайното платно или в аварийната лента и махали с ръце към преминаващите покрай тях коли.

Когато някой водач отбиел, за да им се притече на помощ, те на чужд език обяснявали, че са закъсали с автомобила и се нуждаят от пари. В замяна предлагали златни накити, /неистински/ а когато някой откажел прибягвали и до заплахи с оръжие. Тримата са задържани с полицейски мерки до 24 часа.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура един от румънците е с повдигнато обвинение за престъпление по чл. 198 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

От СДВР призовават: Ако има потърпевши от подобен род посегателства, които не са потърсили съдействие в полицията да подадат сигнал в най- близкото поделение на МВР.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама