Тръмп: В САЩ има проблем с психичните заболявания

09:50, 05 авг 19 / Свят 25 1094 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Омразата няма място в нашата страна", заяви снощи президентът Доналд Тръмп след избиването на 29 души при масовите стрелби в Ел Пасо, Тексас, и Дейтън, Охайо, през уикенда, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Ще се погрижим за този проблем", каза президентът пред журналисти в Мористаун, Ню Джърси. Той добави, че е разговарял с главния прокурор, с директора на ФБР и членове на Конгреса и ще направи изявление днес. Знамената в САЩ ще бъдат свалени наполовина в памет на жертвите в масовите убийства, добавя АП.

Тръмп посочи, че в Съединените щати има проблем с психичните заболявания и че нападателите "наистина са много сериозно психично болни". Проблемът със стрелбите продължава от години и затова "трябва да го спрем", продължи той.

И докато страната не може да се съвземе от двете кръвопролития за по-малко от денонощие, президентът прекара първите часове след трагедиите далеч от публичното внимание, в голф имението си в Ню Джърси, откъдето изпращаше туитове в подкрепа на пострадалите, редуващи се с нападки срещу политическите му противници, отбелязва Асошиейтед прес.

Американците не видяха своя президент веднага след стрелбите в Ел Пасо и Дейтън.  Едва късно следобед вчера Тръмп и първата дама се появиха пред журналистите, преди да отлетят за Вашингтон.

Свързвайки кръвопролитията с омраза и психични заболявания, Тръмп не спомена нищо за законите за огнестрелните оръжия - фактор, изтъкван редовно от представители на Демократическата партия. Той не отговори на въпроси за антиимигрантския език, използван от нападателя в Ел Пасо и напомнящ до голяма степен за неговия собствен изказ, посочва АП. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама