Филмът-легенда „Изкуплението Шоушенк“ се връща в кината

18:40, 06 авг 19 / Култура 25 2454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дори и да не сте почитател на този филм, невъзможно е никога да не сте чували за „Изкуплението Шоушенк“. Филмът излиза през 1994 г. и е базиран на романа на Стивън Кинг и Рита Хейуърт „Изкуплението Шоушенк“. Лентата разказва историята на Анди Дюфрен, осъден за убийството на жена си и нейния любовник.

През 2019 г. се навършват 25 години от излизането на култовия филм, затова „Columbia Pictures“ реши да зарадва феновете му с няколко специални прожекции, съобщи БГНЕС. Те ще се състоят на 22, 24 и 25 септември в избрани кина в САЩ, а билетите вече са в продажба. 

В актьорския състав влизат Тим Робинс, Морган Фрийман, Боб Гунтън и други. Сценарист и режисьор е Франк Дарабонт, а музиката е на Томас Нюман.

Филмът излиза през 1994 г. в ограничен брой кина. За съжаление, „Изкуплението Шоушенк“ не печели много, тъй като „Форест Гъмп“ и „Скорост“ излизат същата година. Филмът обаче е оценен от критиката и получава 7 номинации за „Оскар“, включително за най-добра продукция.

Въпреки че не е оценен тогава, днес „Изкуплението Шоушенк“ се счита за една от класиките в киното и се намира на първо място по рейтинг в IMDB.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама