Бивш общински съветник от БСП сред организаторите на блокадата в Крушаре

11:41, 06 авг 19 25 2114 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият общински съветник от БСП-Бургас Уляна Желева агитира хора да се включат в блокадата на Крушаре в социалната мрежа “Фейсбук”.

Протестът в Крушаре е обявен за безсрочен и е в знак на недоволство срещу обявените от държавата мерки за справяне с африканската чума. Протестиращите настояват за оставки.

Екипът на ТОПНОВИНИ се свърза с Желева, която заяви, че в Крушаре трябва денонощно да има хора. Самата тя упътва желаещите как да стигнат до мястото на блокадата, така че да не бъдат спрени по пътя от представители на институциите.

Крушаре е част от област Сливен и в близост до Ямбол. Въпреки че в двете области няма случаи на заразени животни, изискването на БАБХ цели да създаде санитарна зона, за да не се допусне разпространението на болестта извън установените вече огнища. Защото ако кризата обхване страната, отглеждането на свине ще трябва да бъде забранено за години.

На този етап няма официална информация кога ветеринарните власти ще влязат в личните стопанства.

Кметът на Крушаре Димо Станков посочи, че е убеден, че протестите са организирани и протестиращите не са от селото, а идват от Ямбол и Бургас.

Протестните действия продължават вече няколко дни, въпреки че държавата многократно призоваваше проблемът с чумата по свинете да не се политизира, както се случва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама