Основна причина за катастрофите по морето е отвличане на вниманието на шофьорите

13:30, 06 авг 19 25 1213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отвличане на вниманието на шофьорите е основната причина за последните тежки катастрофи по морските ни курорти. В пика на лятото полицията предприема мерки като увеличава контрола по рисковите участъци.

Най-натоварените трасета са отсечката Обзор - Бяла по пътя Бургас - Варна, отсечката Поморие - Ахелой - Слънчев бряг, както и пътят между Созопол и Приморско, информира bTV.

Именно на пътя за Приморско за два дни станаха две верижни катастрофи с над 10 пострадали, от които 4 бяха деца. По данни на Пътната агенция през август миналото лято по отсечката са минали 15 200 автомобила – едно от местата с най-тежък трафик в страната.

Осем души, сред които и деца, пострадаха при катастрофа на пътя между Созопол и Приморско (ОБНОВЕНА)

Четирима, сред които две деца, пострадаха при катастрофа между четири коли край Равадиново

От полицията обясниха, че засиленото присъствие не е с цел да се хванат нарушители на пътя, а да се осигури постоянният контрол и спазване на ограничения.

Според органите на реда, последните инциденти са не толкова заради висока скорост, колкото заради понижено внимание на пътя. Затова съветват шофьорите, които тръгват на дълъг път, да определят предварително почивките по маршрута и да спазват по-голяма дистанция.

Петък и неделя остават най-натоварените дни, уточняват от полицията. През следващия уикенд се предвиждат допълнителни мерки, за да няма нови инциденти.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама