Четирима са задържани за пране на пари и укриване на данъци

17:50, 06 авг 19 25 2166 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Разград разследва пране на пари и укрити данъчни задължения в големи размери. Тази сутрин с разрешение на Разградския окръжен съд са претърсени четири адреса – два в Разград и два в село Ясеновец, Разградска област, съобщиха от прокуратурата.

В специален тайник на един от адресите са намерени и иззети около 400 000 евро, 150 000 лева и около 3 кг злато. Тайникът бил в стена, скрит зад картина. Иззети са и няколко луксозни германски автомобила. По случая за 72 часа са задържани 62-годишният Шакир М., синът му - Сезгин М., жената, с която Сезгин живее на семейни начала - Сюзен С., и синът от първия му брак.

От събраните по досъдебното производство доказателства до момента става ясно, че въпреки липсата на доходи в България 62-годишният Шакир М. придобил през август миналата година недвижим имот в село Ясеновец с построена в имота къща със застроена площ от близо 200 кв. м и гараж. В същото време неговият син Сезгин обитава друг имот в селото на същата улица. Имотната фамилия от Ясеновец притежава и магазин в Разград, закупен през миналата година.

Установено е, че средствата за имотните сделки са придобити чрез пране на пари, за което законът предвижда наказание с лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 20 000 до 200 000 лева.

Шакир М. е не е плащал данъци в периода от 30 април 2016 до 30 април 2018 г., като не е подал декларации за облагаеми доходи от източници в чужбина.

Синът му Сезгин притежава апартамент в Разград, както и микробус. Живеещата с него на семейни начала Сюзен има апартамент и фризьорски салон в Разград и луксозен автомобил БМВ. Синът на Сезгин кара спортно  БМВ.  

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград. След преценка на събраните доказателства прокуратурата ще реши дали да продължи срока на задържането на Сезгин, Сюзен и синът на Сезгин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама