48-годишен мъж е задържан за нападение над полицай в Стара Загора

13:58, 07 авг 19 25 1553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 48-годишен мъж за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на полицай. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Г., на 48 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 4 август 2019 г. в гр. Стара Загора е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред – престъпление по чл.325,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс, и за това, че на 4 август 2019 г., в гр. Стара Загора, причинил на полицейски орган – полицай в ОДМВР-Стара Загора, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в болка – престъпление по чл.131, ал.2, т.4, вр. чл.130, ал.2 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 3 август 2019 г., вечерта, Г.Г. консумирал алкохол. В ранните часове на 4 август 2019 г. той се качил в лекия си автомобил и го привел в движение, като се придвижвал по централни улици в гр. Стара Загора. В близост до бензиностанция превозното средство на обвиняемия било забелязано от полицейски служители. На длъжностните лица направило впечатление, че автомобилът често напуска пътното платно и се движи криволичейки. Полицаите се опитали да го спрат за проверка, но обвиняемият не се подчинил и продължил движението си в посока към близкото с. Богомилово.

Последвало преследване с полицейски автомобил с включени светлинни и звукови сигнали. В покрайнините на града автомобилът бил спрян. Обвиняемият Г.Г. отказал да бъде тестван за употреба на алкохол, искал да осуети проверката. Викал, обиждал полицейските служители и се опитал да напусне местопроизшествието. Като разбрал, че ще бъде задържан оказал съпротива на полицейските служители и нанесъл травматични увреждания на един от тях.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Г.Г. е извършил престъпленията, за които са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.
Взетата спрямо Г.Г. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама