АБВ е готова за широка лява коалиция за местния вот

16:44, 07 авг 19 / Политика 25 1464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ПП АБВ е готова за широка лява коалиция по места. АБВ търси партньорство с всички леви партии за явяване на местните избори през октомври тази година.

"Вече текат активни преговори на общинските и областните ръководствата по места със сродни партии и интензивно се обсъждат номинации за издигане на кметове и подреждане на общински листи. Разбира се, че с БСП водим интензивни разговори в множество общини. Особено успешни са те, когато на първо място поставим принципа на равнопоставеност. Именно там намираме най-правилните решения", заяви заместник- председател на ПП АБВ Владимир Маринов, цитиран от пресцентъра на партията.
 
„Приемаме положително и смятаме за правилен подхода да потърсим съюз с всички леви партии и да се явим заедно на изборите за кметове и общинснки съветници наесен. Оптимисти сме, че там, където има вариант и структурите ни работят добре заедно, това ще се случи”, заяви Владимир Маринов.
 
По думите му през октомври не бива да се повтаря ситуацията от 2015-та година, когато в нито един областен град левицата не успя да спечели кметски мандат. "Това е меко казано обидно!"- допълни Маринов. Шансът да постигнем успех на предстоящите избори и да преборим най-големия си опонент ГЕРБ е смисъла на обединението, смята Маринов.
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама