Съдът в Киргизстан разпореди Алмазбек Атамбаев да остане в ареста до 26 август

09:42, 09 авг 19 / Свят 25 921 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът в Киргизстан разпореди бившият президент на страната Алмазбек Атамбаев да остане в ареста до 26 август, след като бившият държавен глава беше задържан от силите за сигурност в резиденцията си след сблъсъци с негови поддръжници, съобщава АФП.

Централно-азиатската държава, която преживя две революции за по-малко от две десетилетия, е на ръба на нова криза заради противопоставянето между Атамбаев и неговото протеже, превърнало се в основния му опонент – настоящият президент Сооронбай Джеенбеков.

Алмазбек Атамбаев беше задържан, след като се предаде на силите за сигурност в четвъртък. При третата атака срещу дома му в село Кои-Таш край столицата Бишкек, служителите на реда успяха да проникнат на територията на резиденцията на бившия президент.

Операцията започна в сряда вечерта при неуспешен опит на силите на реда на задържат Атамбаев. Според последната информация, в хода на операцията един служител на специалните части е загинал, а 80 са ранени. Главната прокуратура в страната повдигна обвинение за причиняване на масови безредици и хулиганство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама