Иван Тодоров в чат: Ще свалям правителството, хаха

12:04, 09 авг 19 25 2356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура оповести нови доказателства по делото за хакерската атака срещу НАП. Те се разпространяват „с оглед големия обществен интерес и след разрешение от наблюдаващия прокурор“, съобщиха от спецсъда.

В чат група „tad cyber team” Иван Тодоров пише: „Ще свалям правителството хаха“. В същата група Кристиян Бойков казва: „Ударихме на Бат Митко от машината и откраднахме всички документи“. Служителите получават инструкция от Иван Тодоров да свалят всички пароли и да направят копие: „свалете му всичко, пароли, мароли“ и допълва „то след всеки удар има по един ударен“.

Съдът върна в ареста собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров

В чата Бойков е написал още: „Хакнахме сървъра…“. Иван Тодоров му отговаря: „Да ги криптираме целите. И да ги питам след два дни имат ли нужда от киберсигурност. Даже няма да ги питам“.

Бойков споделя на Тодоров уеб адрес и пише: „Другата седмица са в Биволь“.

От чатовете става ясно, че Бойков е имал достъп до система на застрахователна компания. Иван Тодоров пише: „Значи да ги гоним за тестове ако не, в новините“. Разговорът продължава, като Иван Тодоров казва: „значи може да стане чудесен скандал. Ако съм ще го кача в нета за назидание“.

В комуникация с John Doе Бойков пише „Започваме“ и в последствие допълва „Ае да думкаме нап“. Има и публикация; „НАП тая вечер си заминава“. Разговорът продължава, като Тодоров пише: „Аз говоря като ги тестваме, да блесваме“.

Кристиян Бойков в чат с Иван Тодоров: Тая вечер НАП заминава

Има кореспонденция с потенциален купуват на база данни- Т.Д. Кристиян Бойков публикува ценоразпис с ориентировъчни цени на придобити електронни масиви.

В група с 44 участници озаглавена „ehsoftuni“, Бойков пише: „Който намери IP адреса на новия сървър на НАП печели една каса бира“.

По време на разпитите един от свидетелите казва, че в чат Кристиян Бойков го е попитал ще му помогне ли да хакне НАП. „Кристиян искаше да направим пробив в информационната система на НАП и да свалим база данни”, посочва той. В друг чат с над 50 участника след айпи адресите на nap.bg и nra.bg, Кристиян пише: „ей, сега ще видите какво ще стане, момчета“. Според свидетеля Бойков правил тестове за уязвимости на сайтове, без знанието и съгласието на собствениците им и записвал базите им данни на външния хард диск. Хвалел се, че продава базите данни. Иван Тодоров и Георги Янков знаели за диска на Кристиян с хакнатите данни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама