Гешев: Разкрити са две убийства (ОБНОВЕНА)

14:38, 10 авг 19 25 3103 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Имаме проблем с битовата престъпност в България. Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност. Държавата е в дълг към хората по селата. Това каза заместник главният прокурор Иван Гешев а брифинг, съобщи Нова телевизия!

Гешев съобщи още, че са разкрити две убийства и са задържани двама души. 

За първото убийство е задържан 91-годишен мъж. Причината е ескалиращ във времето конфликт между двама съседи. При последната им среща в дома на обвиняемия във вилна зона в местността Добрева чешма, той е нападнал с винкел жертвата си. Трупът на 56-годишния мъж е бил пренесен с лек автомобил в близка гора, където е открит от полицията. 91-годишният мъж има двама сина. Заради здравословното си състояние задържаният не може да остане в ареста. Според експертизата за психичното му състояние той страда от старческа деменция, но е вменяем, разбирал е какво е направил и може да носи отговорност. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Разкрито е още едно убийство, случило се в петък вечерта. Мъж е пребил по особено жесток и мъчителен начин жената, с която живеел на семейни начела. Вследствие на нанесения побой жената е починала. Двамата са се запознали преди няколко месеца в социална мрежа. На мъжа е повдигнато обвинение за извършване на убийство по особено жесток начин. Има данни за криминални регистрации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама