Мусоните в Индия отнеха живота на близо 100 души

21:18, 10 авг 19 / Свят 25 1788 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наводненията, предизвикани от мусоните в Индия, са отнели живота най-малко на 100 души, а стотици хиляди бяха спешно евакуирани, предаде БТА, като се позова на властите.

В щата Керала, в южната част на страната, където дъждовете се очаква да се усилят през идните дни, правителството разпореди на армията да изпрати части в помощ на населението и за снабдяването на селата по въздух.

Най-малко 48 души са загинали от четвъртък при наводненията в Керала - туристически район, чиито плажове и хотелски комплекси са посещавани активно от чужденци. В съседния щат Карнатака жертвите на наводненията са най-малко 24, а девет души се водят за безследно изчезнали.

В Западна Индия, щатите Махаращра и Гуджарат също са сериозно засегнати от проливните дъждове. В Махаращра са загинали най-малко 27 души, а много важни пътища са прекъснати, съобщиха местни медии. В Гуджарат осем човека са станали жертва на инциденти, предизвикани от бурите в големите градове Ахмедабад и Надиад. В Керала близо 120 000 души са били спешно евакуирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама