Контраадмирал Михайлов: Военният флот на България може да се похвали с отлични професионалисти

22:27, 10 авг 19 25 2068 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес военният флот на България може да се похвали с отлични професионалисти, признати от всички партньори, и за него навсякъде се говори с уважение, каза тази вечер командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов в приветствието си към гостите на тържественото събрание-концерт във Варна, посветено на 140-та годишнина от създаването на Военноморските сили.

Празника уважиха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, председателят на парламентарната комисия по отбрана Константин Попов, висши офицери, делегации от САЩ, Румъния и Грузия, предаде БТА.

Началото на ВМС е поставено на 12 август 1879 година, припомни контраадмирал Михайлов. Той изрази уважението си към тези, които са поставили основите и са градили през годините българския военен флот. По думите му и днес моряците носят неуморно своята вахта, за да защитават суверенитета на родината. Михайлов уточни, че ВМС винаги са готови да помогнат на обществото и са гаранция за спокойствието на хората.

Командирът изрази благодарността си към всички, които носят достойно униформата на моряци, и им пожела здраве, успехи, попътен вятър и 7 фута под кила. По случай годишнината и за проявен висок професионализъм министър Каракачанов отличи 22-ма военни моряци. Награди от началника на отбраната получиха 25 офицери, старшини и матроси.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама