Александър Йорданов: Страната ни трябва да е единна по разширението на ЕС със страните от Западните Балкани

14:36, 11 авг 19 / Политика 25 704 Topnovini
1

Страната ни трябва да е единна по разширението на ЕС със страните от Западните Балкани. Това каза евродепутатът от СДС /ЕНП Александър Йорданов в предаването „# Европа“ по БНТ.

"Силната страна на България може да бъде само една. Да изразява единна национална позиция. Ако е възможно българските народни представители, да оставят партийните си противоречия тук в България. Един голям интерес има нашата страна, по който би трябвало да сме единни. Това е разширението на ЕС със страните от Западните Балкани. Тук България трябва да има лидерска роля, трябва да е водач, локомотивът в този процес в ЕС в този регион на Европа. Мисля, че тук ще бъдем обединени ние българите", каза още Йорданов. Той посочи, че поне в Комисията по външни работи, където е постоянен член ще се опита да направи всичко възможно за тази водеща роля на България.

"Вярно е и има такава поговорка „И сам войнът е войн“, но първо европейският парламент не е бойно поле. Това, което може да се опита да направи, поне аз така виждам своята роля, да сплотявам нашите депутати. Да не закъсняваме за самолета, както се случваше в миналото, да бъдем винаги там, когато се гласува по важните въпроси“, посочи още Йорданов. Според него реформата на ЕС е големият проблем, който стои както пред политиците в Европа, така и дори в много по-голяма степен пред гражданите на Европа.

"Ако се вслушаме в гласа на гражданите, ще разберем, че те наистина искат промяна. Много е трудно да формулират точно каква. Резултатът от тази неяснота в съзнанието на европейците към момента е видим в състава на новия европейския парламент, където има много голям разнобой", допълни още евродепутатът.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани