„Топлофикация София“ не е прекратила плащанията към „Булгаргаз“

17:15, 12 авг 19 25 2092 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Топлофикация София“ ЕАД не е прекратила плащанията към „Булгаргаз“ АД, това съобщиха от пресцентъра на „Топлофикация София“. 

Във връзка с тиражираната в медиите информация, че „Топлофикация София“ ЕАД е прекратила плащанията към доставчика на природен газ „Булгаргаз“АД , дружеството изразява категорично несъгласие с тези твърдения.

"Булгаргаз" е дала на съд "Топлофикация София" за част от дълга й

На 1 август са преведени седем милиона лева за доставен природен газ. Ръководствата на двете дружества са в постоянна комуникация и търсят оптимални възможности за изготвяне на погасителен план, за да бъдат изплатени натрупаните задължения.

''Летните сметки на потребителите за топла вода са минимални, освен това абонатите забавят плащанията си в очакване на изравнителните сметки. Изравнителните сметки за периода 1 май 2018 – 30 април 2019г. на по-голямата част от потребителите са предадени от топлинните счетоводители и от 16 август ще бъдат в касите на дружеството''.

''Очакваме засилване на паричния поток, което ще даде възможност на дружеството за оптимизиране на плащанията към ''Булгаргаз''. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама