Заев: Няма да има оставка, няма да има предсрочни избори

22:06, 13 авг 19 / Свят 25 2286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Македонският премиер Зоран Заев тази вечер категорично отхвърли възможността в страната да бъдат проведени предсрочни парламентарни избори поради аферата "Рекет".

"Това правителство се ръководи от лицето, което подаде сигнал за тази афера. Нямам никакво намерение да обсъждам въпроси като - провеждането на предсрочни избори и оставки. Изборите ще бъдат редовни, но може да бъдат проведени и през октомври догодина, ако някой смята, че тогава ще ги спечели", подчерта Заев и добави: "След всички големи политически решения и реформи, които направихме всички заедно, сега когато се намираме на прага пред пълноправното членство в НАТО и започването на преговори за присъединяване към ЕС, трябва да дадем шанс на държавата и гражданите да почувстват ползите от тези промени".

Заев заяви, че няма да позволи една малка "група престъпници, някакъв си суетен журналист и един п.дал да свалят кабинета".

Лидерът на Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ Али Ахмети, който е коалиционен партньор на Заев заяви, че партньорството между управляващата партия СДСМ и ДСИ функционира без проблеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама