ФБР откри цял арсенал при арест на тийнейджър от Охайо

10:22, 14 авг 19 / Свят 25 1976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Агенти на ФБР откриха арсенал от 25 огнестрелни оръжия и 10 000 патрона, след като арестуваха тийнейджър, който направи онлайн коментари в подкрепа на масовите убийства.

ФБР обвини жителя на Охайо Джъстин Олсен, че заплашва с нападение на федерални служители във видео в онлайн форум: „В заключение, застреляйте всеки федерален агент на място“.

Американците купуват бронирани раници за децата си

В акаунта на 18-годишния в уебсайта iFunny - форум, където потребителите споделят мемове - има приблизително 4 400 абонати.

По-рано той е правил публикации в подкрепа на масовите убийства.

След претърсване, агенти са открили около 25 пушки и 10 полуавтоматични пистолета в спалнята на бащата на Олсен, заедно с боеприпасите. Агентите са намерили и „камуфлажни дрехи и камуфлажни раници“.

Олсен признава, че е направил онлайн коментарите, но настоява, че те са "само на шега" и са резултат от отношение на противоречивите събития през 1993 г. в Уако, Тексас.

Седем души са ранени при стрелба в нощен клуб в Торонто

Религиозната секта „Давидова клонка“ оказваше съпротива срещу федералните власти, които се опитваха да арестуват членовете ѝ по обвинения в незаконно притежание на оръжие, докато в крайна сметка ФБР предприе нападение и не използва сълзотворен газ. Пожар обхвана лагера на сектата и 76 души загинаха.

Арестът на Олсен идва седмица, след като при убийства в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо, бяха убити 31души. Това предизвика призиви към конгресмените да ограничат наличието на огнестрелно оръжие и да намалят свързаните с огнестрелно оръжие инциденти в САЩ.

Президентът Доналд Тръмп заяви, че неговите колеги републиканци вероятно ще оттеглят дългогодишната си съпротива срещу ограничаване на достъпа до огнестрелно оръжие, като подкрепят проверките на хората за закупуване на оръжие, но неговите конкуренти в президентската надпревара през 2020 г. призовават за по-строги мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама