„Спаси София“ предлага довозваща до метрото автобусна линия в ж.к.„Люлин“

10:43, 14 авг 19 25 1255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От „Спаси София“ предлагат пускането на нова автобусна линия, която да свързва всички части на ж.к „Люлин“ с трите метростанции.

В пиковите часове интервалите на движение на автобусите не трябва да са под 5 минути, с което ще се осигури равномерно и удобно довозване на гражданите от и до метрото. И през останалата част от деня автобусите трябва да са съобразени с движението на метрото, така че прекачването да се извършва максимално бързо и без излишно изчакване“,” коментира Гергин Борисов от организацията.

"Спаси София" настоява за ремонт и асфалт по бул. "Цар Борис III"

Според градските активисти на „Спаси София“ люлинчани имат нужда от по-редовен и удобен довозващ градски транспорт от и до метрото. Те смятат, че наземният транспорт все още не е оптимизиран.

От „Спаси София“ призовават сегашното ръководство на Столичната община и ЦГМ да не допускат грешката да закупят минибуси с десетина места, които са с крайно недостатъчен капацитет за транспортирането на десетките хиляди жители на големите квартали като „Люлин“, „Овча купел“ или „Младост“.

''Спаси София'' издига свой кандидат за кмет на столицата

Те смятат, че предлаганата от тях довозваща линия в ж.к. „Люлин“ има потенциал да се ползва от над 30 000 пътници на ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама