Борисов: Поели сме ангажимент да подпомогнем пътната инфраструктура в Търговище

12:55, 14 авг 19 / Политика 25 3225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поели сме ангажимент и ще помогнем на общината да се реновира пътната инфраструктура до завода на „Тракия Глас България ЕАД“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети част от производствените мощности на един от най-големите инвеститори не само в Търговище, но и в България.

Извеждащият път от предприятието е изключително важен, тъй като по него ежедневно преминават ТИР-ве, изнасящи стока. Ще вземем решение и ще окажем подкрепа“, категоричен беше министър-председателят Борисов.

Общо три са производствата на инвеститора, които функционират  – за плоско стъкло, за домакинско стъкло и за автомобилни стъкла.

Около 2500 души за заети в основното производство, а заедно със съпътстващите производства и предприятия, работните места, създадени от инвеститора, са близо 5000.

Кметът на Търговище Дарин Димитров отбеляза, че наличието на такова голямо производство оказва благоприятно влияние за развитието на Търговище. Населението се увеличава, хората живеят с добър стандарт, отбеляза кметът и добави, че няма безработица.

Директорът на завода заяви, че миналата година в него са инвестирани 42 хил. евро. Към изказването му премиерът Борисов добави, че инвестициите трябва да бъдат много по-големи.

Почти едно малко градче е целият завод. Аз съм идвал да откривам първия завод. Тук беше поле, пасяха магарета“, припомни премиерът.

Борисов посъветва управниците на завода да плащат добри заплати, за да задържат работниците си.

Премиерът е придружен от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министъра на финансите Владислав Горанов.

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама