Американците все повече се отказват от скъпи почивки и развлечения

20:20, 14 авг 19 / Любопитно 25 2210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американците, осакатени от дълга и показваща признаци на забавяне икономика, са с тенденция за отказване от скъпи ваканции и ежедневни развлечения, пише Блумбърг, цитиран от БГНЕС.

Ново проучване на „Bankrate“ установи, че 42 на сто от американците са решили да не излизат във ваканция през последната година заради разходите. Близо 1/3 заявява, че сега могат да си позволят почивка по-малко, отколкото биха могли преди пет години, въпреки че 26% все още твърдят, че могат да си позволят да го правят повече сега. Повече от 2/3 от възрастните в САЩ са се отказали от развлекателни дейности поради разходите през изминалата година, установява проучването.

Всичко това е разбираемо. Търговското напрежение е причина за предвиждания на икономисти за вероятността от рецесия през следващите 12 месеца с 35 на сто. Американският студентски дълг е над 1,5 трилиона долара.

Почти 40 на сто от американците смятат, че икономиката е „не толкова добра“ или „лоша“.

Половината от анкетираните казват, че са се отказали от дейности, които са твърде скъпи или с неприемлива стойност, докато 43 на сто твърдят, че нямат достатъчно пари заради ежедневни сметки и 41 на сто - че искат да спестят пари за други неща.

Родителите са сред най-потърпевшите. Повече от 3/4 от тези с деца под 18 години съобщават, че са се отказали от редица дейности, срещу 66% родители без деца.

Проучването е онлайн и е проведено сред над 2 500 възрастни американци през юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама