Адвокатът на Кристиян Бойков: Не е изключено той да стане свидетел

08:48, 15 авг 19 25 2468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Любен Казанлиев, адвокат на обвинение в кибертероризъм Кристиян Бойков, показа ново доказателство по делото срещу неговия клиент в ефира на bTV .

То е разпечатка на чат между ИТ специалисти. Той е от 14 април тази година и в него се вижда как един от участниците  се е похвалил, че е хакнал един от сървърите на НАП, чийто адрес е изписал. Посочил е и пътя към конкретната уязвимост.

Този участник в чата не е Кристиян Бойков, няма нищо общо с „ТАД Груп” и Бойков въобще не е участвал в разговора, твърди адвокатът. В групата били около 50 ИТ специалисти от големи компании.

Няколко часа по-късно Кристиян Бойков казва в служебния чат: „Довечера НАП си заминава” – реплика, която прокуратурата оповести публично, уточни Казанлиев.

Адвокатът на Кристиян Бойков: Прокуратурата вади думите му от контекста, разговорите не са проверени

Адвокaтът повтори, че прокуратурата избирателно представя реплики и ги вади от контекста. „Аз като адвокат не съм длъжен да казвам истината, аз съм длъжен да защитя клиента си, но прокуратурата е длъжна по закон да събира истински доказателства – и оневиняващи, и такива, които доказват вината”, коментира защитникът на Бойков.

Той уточни, че клиентът му може да стане и свидетел, но не срещу или в защита на някого, а в полза на истината. Защита на Кристиян е поискала той да бъде изслушан, а от прокуратурата отговорили: „Пуснете молба, ще видим”. 

Иван Тодоров в чат: Ще свалям правителството, хаха

Казанлиев обяви отново, че обвиненият в кибертероризъм младеж се смята за невинен за хакерската атака срещу НАП, която е факт. Вярва също, че съдът ще го оневини.

Според мен истината е и в полза на Иван Тодоров – няма как да е виновен в подбудителство, ако лицето, което е обвинено, че е извършило деянието, не го е извършило, каза още адвокатът на Кристиян Бойков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама