„Ферари” попадна под ТИР в Италия, пътниците останаха невредими

11:50, 15 авг 19 / Свят 25 2100 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зрелищен инцидент с „Ферари” 488 и ТИР на магистралата между Местре и Триест, Североизточна Италия, предизвика блокиране на трафика за часове на 14 август, съобщи "24 часа".

Супермощният болид буквално заседнал под камиона, след като шофьорът на червената кола удря рязко спирачки. Шофьорът, както и спътникът му, са леко ранени. Двамата се спасили като по чудо само благодарение на факта, че мощната кола на цена 230 000 евро има невероятното свойство да спира веднага след натискане на спирачките, независимо от скоростта, с която се движи.

Италианските власти изясниха и как точно се е случил инцидентът на магистралата до Местре. Две коли, изпреварващи камиона, се ударили, поради което шофьорът на ТИР-а ударил рязко спирачки, за да ги избегне. В резултат на това ТИР-ът се обърнал напречно и застанал перпендекулярно на пътя точно в момента, в който на мястото пристигала намиращото се отзад „Ферари”.

Затова и шофьорът й не могъл по никакъв начин да го избегне, но благодарение на способността на автомобила да спира моментално, той навлязъл с колата си само до половината под камиона. Още малко по-напред и със сигурност пътниците в мощната кола нямало да се спасят, твърдят от полицията.

По ирония на съдбата зрелищният инцидент станал на 14 август - точно 31 години след смъртта на основателя на марката Енцо Ферари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама