7-годишно момиченце е изнасилено и убито в сливенско село

07:09, 16 авг 19 25 5156 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Момиченце на 7 години е било намерено изнасилено и пребито до смърт в сливенското село Сотиря. Детето е намерено в края на селото в изключително тежко състояние около 15.00 часа в четвъртък. То незабавно е било откарано в болница, където е починало, съобщи БГНЕС.

По първоначална информация, има улики, които сочат, че убиецът е 21-годишен младеж на име Мартин, който живеел в съседна къща на тази, в която живеело семейството на убитото детето.

Полицията издирва заподозрения по земя и въздух. Над село Сотиря кръжи хеликоптер. 

Кметът на село Сотиря Димчо Георгиев заяви, че все още няма достатъчно информация, а полицията разследва. По думите му, пожарна и полиция, както и военна полиция, гранична полиция, горски служители и хеликоптери са в селото.

Предполага се, че заподозреният за убийството е избягал в гората, но версиите са много, заяви още Георгиев. Времето е лошо, в района вали дъжд и затова издирването ще бъде усложнено.

Заподозреният е странил от останалите жители на селото, каза кметът Димчо Георгиев. Не е имал компания и хора, с които да е близък. Издирваният мъж не е жител на село Сотиря, живеел е във вилната зона и е слизал в селото, за да пазарува.

Кметът не потвърди кой точно е заподозрян. Георгиев не изключи възможността жителите на селото да сформират екипи за издирване на заподозрения. „Познато е лицето, виждали са го тук“.

„Нормално семейство. Тук беше на детска градина момиченцето, нормално се грижеха за него, беше добре облечено, чисто. Няма признаци, че не са се грижили за детето или да се спекулира. Голяма трагедия. За всички в селото е шок“, допълни още кметът Георгиев.

Жител на селото също потвърди, че заподозреният за убийството на 7-годишното дете е избягал в гората. Той живеел в селото от много години. Преди време е заплашвал малките деца, а преди това е лежал в затвора за кражби.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама