„Фермата“ 5 създава „Нов свят“ от 6 септември

11:11, 16 авг 19 25 1708 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две групи участници ще влязат в две отделни ферми на 6 септември пред погледа на зрителите на bTV. Темата „Нов свят“ е актуалното предизвикателство за зрители и участници в предстоящия сезон, която ще постави на фокус социалното разделение в обществото ни. Тя е в унисон със световните тенденции и проблеми и тяхното измерение в България.

В петия сезон на най-гледаното риалити у нас всяка от двете ферми ще има свой наставник, който ще се стреми да предаде ценности като трудолюбие и уважение към земята и традициите. Това са опитните фермери Марин Петров и Росен Николаев. Двамата ментори ще напътстват участниците как да изградят стопанствата си сами, като отглеждат зеленчуци и се грижат за животните. Както обикновено, всяка седмица те ще дават и специалните задачи на играчите, а в края й ще проверяват и оценяват труда им.

Марин е имал труден и изпълнен с предизвикателства живот в града. След поредица от съдбовни промени той и семейството му решават да се върнат да живеят на село. Пътят им ги отвежда в с. Торὸс, където започват да се занимават с животновъдство и с отглеждане на био зеленчуци, плодове и подправки. Преди години Марин разбира, че познатият му бурен тученица е изключително полезен за човешкото здраве. Откритието го вдъхновява и семейството решава да произвежда песто. Днес те вече разполагат с цех за преработка и производство на песто от тученица, каквото няма никъде по света.

„Искам да науча новите фермери най-вече да не се предават. Да им кажа, че разлика между хората на практика няма. Разликата е единствено и само в мисълта и в смелостта да направиш това, което искаш“ казва Марин по повод своето участие във „Фермата“. Според него един успешен фермер трябва да притежава богата палитра от личностни качества и умения, защото работата в едно семейно стопанство изисква да бъдеш и строител, и детегледачка, и психолог. Във „Фермата“ Марин ще следи за честното разпределяне на задачите в неговия отбор.

Росен има собствено стопанство, в което отглежда различни животни. Гордостта му е изградената с много труд конна база. „Модерната фермата на 21-и век изисква същото, което е изисквала и фермата на 18-и век – работа от сутрин до вечер. Ако участниците са разглезени, няма да им е никак лесно. За да имат достатъчно храна и удобства, ще трябва да се потрудят. Кравата не се интересува кой я дои, просто някой трябва да го направи“, споделя Росен, който ще предаде опита си на участници и зрители от 6 септември по bTV.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама