Експлозия в джамия в Пакистан уби двама и рани десетки

16:15, 16 авг 19 / Свят 25 2105 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малко двама души бяха убити, а над две дузини бяха ранени след взрив в джамия в югозападен Пакистан по време на петъчните молитви, съобщиха служители, цитирани от БГНЕС.

Шефът на провинциалната полиция Мохин Хасан Бът заяви, че експлозията - последното от поредицата нападения в реституираната провинция Балуджистан, е причинена от взривена с дистанционно бомба в град Кучлак.

"Двама души, включително молитвеният водач на джамията, бяха убити, а 25 други бяха ранени при взрив в джамия", каза той.

Двама души са ранени при стрелба край джамия във Франция

Втори полицейски служител, Абдул Раззак Чема, потвърди данните за инцидента и броя на жертвите в джамията, северно от столицата на провинцията Куета.

Нямаше непосредствени претенции за отговорност за нападението.

Балуджистан, най-голямата и най-бедна провинция на Пакистан, граничеща с Афганистан и Иран, е потънала в ислямистки, сепаратистки и сектантски бунтове, дори и случаите на насилие значително да са спаднали навсякъде другаде в Пакистан.

Балуджистан е ключов за Китайско-Пакистанския икономически коридор (CPEC), част от инициативата на Пекин „Един пояс, един път“.

CPEC се стреми да свърже китайската западна провинция Синдзян с пакистанското пристанище Гвадар, предоставяйки на Пекин достъп до Арабско море.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама