Португалските превозвачи на гориво спират временно стачката си за преговори

16:53, 16 авг 19 / Свят 25 1986 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Португалските превозвачи на гориво спират временно стачните си действия, които започнаха в понеделник и които доведоха до недостиг на гориво по бензиностанциите. Спирането е за нови преговори с работодателите относно повишаване на заплатите и подобряване на работното време.

Близо една четвърт от около 3000 бензиностанции са изчерпали напълно или частично горивото, с което разполагат.

Националното сдружение на ръководителите на компаниите за превоз от сектора - ANTRAM по-рано отхвърли предложенията за преговори от страна на синдикатите докато стачката не бъде прекратена. 

Една част от стачкуващите шофьори на камиони-цистерни още тази сутрин възстановиха доставките на гориво. 

Бензинът в Португалия е пред изчерпване заради стачка на превозвачите на гориво

Превозвачите започнаха безсрочни стачни действия в понеделник - втори по ред за тази година, след провал на първите преговори.

Стачкуващите искат увеличение на заплатите за следващите години и предоставянето на специален статут за шофьорите поради рисковете, на които са изложени.

Независимият синдикат на превозвачите на стоки (SIMM), един от двата синдиката, които предизвикаха стачката и който взе решение за временното й спиране, представлява около 1200 работници и 150 от общо 800 шофьори на камиони-цистерни. Другият синдикат, който обяви стачката - Националния синдикат на превозвачите на опасни материали (SNMMP), отказа да я прекрати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама