Зеленски взема разследването на пожара в Одеса под свой контрол

12:45, 17 авг 19 / Свят 25 2274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че отговорните за пожара в одеския хотел „Tokyo Star“ ще бъдат наказани и че той лично ще контролира ситуацията, съобщи ТАСС, цитирана от „Фокус“.

Във Facebook той заяви: „Отговорност ще поемат не само преките виновници за пожара. Ще отговаря и Вадим Черни, собственикът на така наречения хотел. Лично аз ще се погрижа наказанието да е в съответствие със закона и изискванията на справедливостта".

Зеленски подчерта, че човек не може да постави собствената си печалба над човешкия живот.

Премиерът на Украйна Владимир Гройсман от своя страна инструктира "незабавно да започнат мащабни инспекции по местата за отдих, особено на хотели и курорти".

Пожарът в хотела в Одеса е избухнал през нощта, като около 1000 квадратни метра са били обхванати от огъня. Осем души са загинали, а 10 са ранените, като четирима от тях са в критично състояние.

Осем жертви след пожар в хотел в Одеса

Полицията започна наказателно дело по обвинения в „нарушаване на изискванията за пожарна безопасност“. Държавната служба за спешни случаи на Украйна съобщи, че през юли тази година е трябвало да се извърши проверка на хотела, но собственикът не е разрешил тя да се проведе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама