Стотици световни аквариуми и зоопаркове се държат зле с животните

18:20, 19 авг 19 / Любопитно 25 2324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стотици аквариуми и зоопаркове по цял свят се държат зле с животните, сочи ново проучване на световната организация за защита от насилие над животни, съобщи bTV.

Проучването показва, че огромна част от аквариумите и зоопарковете, които са част от световния „златен стандарт” в бизнеса подлагат животните на „унижаващи и насилствени представления и действия”.

Организацията проверила част от тези организации и открили фрапиращи нарушения, като принуждаване на тигри и лъвове да правят номера на сцена със силен музикален съпровод, както и обличането на примати в дрехи, за да се снимат с посетителите на зоопарка. Друго често нарушение се оказва използването на непозволени техники за дресировка.

За да накарат диви животни да общуват и да правят номера за посетителите се използват драматични и строги методи за дресиране, които водят до страдание на животните. В зависимост от вида и типа атракция открихме, че част от тези методи са отделяне на бебета животни от майките им, принудителен глад, физически окови, болка и страх”, пишат от организацията.

Проверката сочи, че около 75% от всички аквариуми и зоопаркове със „златен стандарт” са подложили на някакъв вид насилие животните си. Подобно държание с диви животни може да наруши тяхното физическо и ментално състояние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама