Британският посланик: Искаме българите да останат

11:26, 19 авг 19 / Свят 25 2008 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Н. Пр. Ема Хопкинс коментира за БНР документа в „Сънди таймс“, според който Великобритания ще бъде засегната от „недостиг на гориво, храни и лекарства, ако напусне ЕС без споразумение, а също така е заплашена от нарушаване на работата на пристанищата и твърда граница с Ирландия”.

Недостиг на гориво, храни и лекарства заплашва Великобритания при Brexit без сделка

„Това, което докладва "Сънди таймс", отразява сегашната, актуалната работа на британското правителство по въпроса за споразумението. Много внимателно и прецизно се разглеждат всички аспекти, не само на търговията, но и на всичко останало, за да сме сигурни че действаме по начин, който може да бъде предсказуем”, посочи Хопкинс.

Посланикът не очаква обрат по темата Брекзит заради проучването на в. "Индипендънт", че само 34% искат премиерът Джонсън да осъществи Брекзит без споразумение на 31 октомври, а 49% го призовават или да отложи, или изцяло да отмени Брекзит, или да проведе нов референдум по темата.

The Independent: Британците не искат Брекзит без сделка на 31 октомври

На 23 юли се навършиха 140 години дипломатически отношения между България и Великобритания. „Наистина имаме задълбочени и много богати отношения. С удоволствие заявявам, че можем да допринесем за тяхното за укрепване, затвърждаване, задълбочаване и обогатяване, независимо от това дали сме в Брюксел или не. Ние искаме българите да останат и много сериозно държим на това”, беше категорична Хопкинс.

Искаме българите да дойдат, защото всяка година много от тях, които идват, имат някакъв принос. Бихме искали тази тенденция да продължи и през 2020-2021 г. Работим много сериозно с българските си колеги (за правата на британските граждани у нас - б.р.) и те въведоха едно законодателство, по силата на което британските граждани могат да се радват на същите права и същото положение. Ние сме много доволни, защото това е едно взаимно споразумение на огледални отношения“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама