Обявиха бедствено положение в Свищов заради горящото сметище

12:20, 19 авг 19 25 2234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възобновил се е пожарът на старото сметище на Свищов. Големи пламъци застрашават вилната зона на града, каза кметът Генчо Генчев. Той обяви бедствено положение в района, съобщи “24 часа“.

"Към 10.00 ч. пак започна да гори яма в западната част на закритото депо за отпадъци. Борим се да не прехвърли във вилната зона. На място са 4 пожарни от Свищов и водоноски, в момента пристигат още противопожарни екипи от Плевен, Белене, Полски Тръмбеш и Горна Оряховица. Започваме запръстяване и мобилизация на машини и техника", обясни Генчо Генчев.

Има сведения за умишлен палеж на сметището в Свищов

В общината е обявено бедствено положение, което ще продължи до петък.

Пожарът избухна миналата сряда вероятно заради високите температури. Гъстият дим от горящите боклуци се усети и в дунавския град, който отстои на близо 10 км от закритото депо. Огнените езици стигнаха на 50 м от вилна зона и горите в съседство.

Сметището на Свищов гори

На следващия ден от МВР съобщиха, че пожарът е локализиран и застрашени хора и имоти няма. Сметището продължи да тлее в дълбочина и последва ново обгазяване на града през уикенда. То бе закрито преди 3 години, а по данни на търновската екоинспекция на него са депонирани 355 000 кубически метра боклуци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама