Семейство от Франция иска да плава с тръстикова лодка от България до Грузия

18:00, 19 авг 19 / Любопитно 25 2149 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младо семейство от Франция пет години живее без да използва електричество, гориво, пари и химикали. Пътуват много със своите велосипеди, а сега планират още по-екстремно приключение - да плават на природосъобразна лодка от България до Грузия, съобщи БНТ.

Екипът на националната телевизия се срещна със семейството във Варна.

Изабел и дъщеря ѝ Орион са близо до тръстиковата лодка на експедицията Абора. Съпругът на Изабел помага на екипажа на борда, а тя разказва колко били очаровани, когато случайно разбрали за експедицията.

Изабел посочи: „Това е най-природосъобразната лодка, която сме виждали. Бихме били много щастливи, ако можеше да плаваме с нея. Търсим лодка, която да тръгне от тук и да ни откара до Грузия като можем да платим единствено с труда си”.

Семейството първо живее като номади в палатки, но това е възможно само през лятото. През зимата живее в органични ферми. Има международна мрежа от такива места и няколко от тях са в България.

Преди година и половина Изабел и семейството ѝ потеглили от Бретан - най-западния регион във Франция. Отнело им е доста време, за да стигнат дотук, тъй като спирали често.

„Хората смятат, че е трудно, особено с малко дете. Но всъщност това е най-доброто решение. Нямаме количка, а я носим близо до себе си, откакто се е родила. Никога не сме ѝ купували специална храна, никога не е имала играчки, защото най-хубавите играчки са от природата”, коментира Изабел.

Срещат се с местни био фермери в различни страни и така придобиват много нови умения и знания. Обикновено в тези ферми всеки заплаща храната и подслона си с работа между 5 и 6 часа на ден.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама