Захариева: Ще бъде създадена смесена икономическа комисия с Йордания

12:12, 20 авг 19 / Политика 25 1068 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Не по-късно от началото на следващата година с Йордания ще организираме първата сесия на смесената икономическа комисия“. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, цитирана от „Фокус“.

"Много се радвам, че около 8 месеца след моето посещение ти успя да посетиш България", каза Захариева и добави, че той е първият йордански външен министър, който идва у нас.

Външният министър Екатерина Захариева се среща с йорданския си колега Айман Ал-Сафади

 „След толкова много общи срещи с теб и топлите и приятелски отношения на нашите две държави мисля, че набелязахме конкретни сфери на работа, задачи и се надявам всичко, което се разбрахме днес, да се реализира в най-скоро бъдеще", каза Екатерина Захариева.

По думите й на първо място е икономическият обмен между двете държави, който според нея е пренебрежимо нисък спрямо възможностите на двете страни.

"Айман Ал-Сафади предложи Йордания да бъде врата на нашия бизнес в Ирак.

Борисов: България високо оценява инициативите на краля на Йордания за борба с тероризма

Министърът на външните работи на България каза, че са набелязани сфери на действие за двете държави.

"И двете държави са с изключително богато културно-историческо наследство и природни красоти, високи технологии, фармацевтична промишленост, хранително-вкусова промишленост и други сфери на дейности, които нашите бизнеси ще набележат", поясни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама